Ο Ξενώνας είναι ένα σύγχρονο διώροφο κτήριο το οποίο στολίζει την κεντρική πλατεία του χωριού μας. Χτίστηκε από το 1981 ως το 1983 χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες κυρίως της Αδελφότητας Kερασοβιτών Αθήνας αλλά και των Αδελφοτήτων Κιάτου, Ιωαννίνων, Αμερικής καθώς και του Συνεταιρισμού Κοινής Χορτονομής του χωριού. Πολλοί κάτοικοι εργάστηκαν αφιλοκερδώς για την αποπεράτωσή του αποδεικνύοντας έτσι τα γνήσια πατριωτικά τους αισθήματα.


Στο ισόγειο λειτουργεί άνετη ταβέρνα με τζάκι. Η αίθουσα αυτή χρησιμοποιείται και για τις εκδηλώσεις των Αδελφοτήτων. 


Στο ισόγειο του κτηρίου θα βρείτε ακόμη ένα πλήρες Μίνι Μάρκετ όπου μπορείτε να προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα για το σπίτι, από είδη μαναβικής μέχρι τρόφιμα και είδη καπνιστού. Χώροι από το υπόγειο του κτηρίου διαμορφώθηκαν κατάλληλα και στεγάζουν το Αγροτικό Ιατρείο, τον ιερέα του χωριού, το γραφείο του Συνεταιρισμού, τις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ και άλλους βοηθητικούς χώρους.

Τα έσοδα από τον Ξενώνα, την ταβέρνα τον ΟΤΕ και το Ιατρείο εισπράττονται από την Αδελφότητα Αθηνών, ενώ το ενοίκιο από το Μίνι Μάρκετ εισπράττεται από την εκκλησία καθώς το οικόπεδο ήταν κτήμα της (βακούφι). Τη νότια πλευρά του κτηρίου στολίζει ένα όμορφο ψηφιδωτό με παραστάσεις από τη λαϊκή παράδοση και είναι έργο του πολύ καλού συγχωριανού μας Γιώργου Κοντοδήμου.